9 tips tegen vettig haar

Snel vettig haar krijgen kan erg vervelend zijn, en kan er onverzorgd uit zien. In deze blog staan een aantal tips beschreven die dit probleem kunnen verminderen.

Tip 1: Nadat je haar gewassen is smeer er dan niet direct producten in, laat je haar gewoon even met rust tot je echt producten nodig hebt. Je kunt ook het gebruik van de producten verminderen en je haar daaraan laten wennen. 

Tip 2: Als je dan toch producten gebruikt in je haar was dan goed je handen en droog ze af. Als je aan je haar zit en er zit nog wat restjes van producten aan je handen gaat dan verspreiden over het haar. Op de lange termijn zorgt dit voor vettig haar.

Tip 3: Borstel alleen je haar als het echt nodig is! Tijdens het borstelen raken de tandjes van de borstel constant de hoofdhuid aan, dit zorgt ervoor dat de bloedsomloop wordt geactiveerd en daardoor produceert je hoofdhuid meer olie. Als je dit te vaak doet zorgt dit dus ook voor vettig haar.

Tip 4: Reinig je borstels regelmatig, de restjes van haarproducten gaan in de borstel zitten en zodra je je schone haar borstelt gaan die restjes in je haar zitten. 

Tip 5: Verander niet vaak op een dag van haarstijl want hoe meer je je haar aanraakt hoe sneller het vettig kan worden. 

Tip 6: Gebruik een shampoo die speciaal is voor mensen die snel vettig haar krijgen, een verkeerde shampoo kan het juist erger maken.

Tip 7: Gebruik je een haarolie of een ander vettig haarproduct? zorg er dan voor dat je dat alleen in de lengte en de puntjes smeert, was daarna goed je handen. 

Tip 8: Stel je wasdag uit! dit klinkt misschien raar maar je haar went er aan. Als je vaak je haar wast, droog je de hoofdhuid uit en de hoofdhuid gaat dan alleen maar meer olie aanmaken.

Tip 9: Pas je levensstijl aan. Veel vettig eten zorgt er ook voor dat je lichaam meer vet produceert en je hoofdhuid dus meer olie.