Je haar laten groeien? zo doe je dat!

Wil je langer haar maar heb je het gevoel dat het niet groeit of wil je gewoon een paar tips? dan ben je op de juiste pagina!

ieders haar groeit alleen dat van de ene persoon misschien sneller dan dat van de andere persoon. Het is genetisch bepaald hoe snel en hoe dik je haar groeit maar er zijn wel een paar factoren die een rol kunnen spelen. 

– Levensstijl: Als je regelmatig beweegt, genoeg water drinkt en gezond eet heeft dat invloed op heel je lichaam, ook op je haar dus! ons lichaam bestaat voor een groot percentage uit water en ons lichaam heeft water nodig om onze organen goed te laten werken en voor veel andere factoren. Als je lichaam genoeg water binnenkrijgt dan gaat alles in het lichaam beter werken, ook de haargroei en de kwaliteit van het haar kan beter worden. 

– Verzorging: De verzorging van je haar is ook een heel belangrijk ding, je haar groeit vanuit je hoofd maar het is even belangrijk hoe je de haarpuntjes verzorgt. Als je haar groeit maar je verzorgt je puntjes niet goed dan blijven de puntjes slijten en breken, en zo krijg je de illusie dat je haar niet groeit je haar groeit wel maar het blijft af breken waardoor er geen lengte bij komt.

Elke dag een beetje olie in de puntjes zorgt er voor dat je haar flexibel wordt en niet zo snel afbreekt.

Borstel je haar voorzichtig begin van onder en werk rustig je weg naar boven, doe dit voorzichtig en zacht zodat je haar niet te veel afbreekt. Borstel je haar nooit als het nat is want je haar is dan extra breekbaar.

Is je haar nat en wil je het uitgeborsteld hebben? haal dan voorzichtig de ergste klitten er uit met je vingers en ga daarna met een kam door je haar (geen borstel). 

Geduld is een schone zaak, neem geen haar extensions of andere gerelateerde dingen daar breekt je haar van af.

Ik denk dat dit wel logisch is maar ik zet hem er toch bij: gebruik geen hitte! het beste is om je haar gewoon te laten drogen door de lucht in plaats van een föhn. Gebruik geen stijltang/krultang dit beschadigt je haar echt in grote maten, accepteer je haar hoe het is en probeer het beste eruit te halen.

Was je haar niet te vaak , je haar heeft de natuurlijke oliën nodig uit de hoofdhuid om gezond te blijven.

Knip je haar niet!!! heel simpel gewoon niet knippen, als je je haar goed verzorgt en deze tips opvolgt zullen je puntjes amper slijten en je hoeft ze dan dus ook niet te knippen. 

Als je haar 2 centimeter per maand groeit en om de 2 maanden haal je er 2 centimeter af bij de kapper dan komt er geen lengte bij. 

Slaap met je haar in een losse staart/vlecht en slaap met je hoofd op een satijnen kussensloop dit voorkomt breuk.

Masseer je hoofdhuid 1 keer in de week met een olie naar keuze, door een hoofdmassage word de hoofdhuid en de bloedsomloop daar van gestimuleerd en dat zorgt voor snellere haargroei. 

Gebruik producten die natuurlijk zijn, al die chemische stoffen in verschillende producten heeft je haar echt niet nodig.

Ga zo voorzichtig mogelijk met je haar om en voorkom breuk en slijtage zo veel mogelijk, als je al deze dingen combineert zul je merken dat je haar echt gezonder wordt en groeit.