Hoe gebruik je een NaturalHairCare haarmasker?

Er zijn veel verschillende manieren om een NaturalHairCare haarmasker te gebruiken, niet iedereen is bekend met elke methode en daarom ga ik de verschillende methodes uitleggen!

– Hete handdoek methode

Met de hete handdoek methode smeer je het masker in je haar, je zorgt ervoor dat het masker goed verdeeld is zodat overal dezelfde hoeveelheid zit. Je maakt een handdoek nat met heet water en doet hem vervolgens op je hoofd. Door de hitte gaan de haarschubben open, waardoor het haar de goede stoffen van het masker kan opnemen. De handdoek koelt vrij snel af dus herhaal dit een aantal keer. 

– Nacht methode

Deze methode is eigenlijk vrij simpel, maar niet iedereen weet dat dit kan.

Omdat de NaturalHairCare maskers natuurlijk zijn, kun je het zolang in laten trekken als je wilt. Hoe langer je het masker in laat trekken hoe beter eigenlijk. 

De bedoeling is dat je het masker in de avond aanbrengt, er mee gaat slapen en het de volgende dag uit wast met shampoo en conditioner. 

LET OP: De maskers zijn lekker vettig, dus als je “schoon” haar wilt is het nodig om je haar met shampoo te wassen.

– Leave in methode 

Soms heeft je haar even een break nodig, dit is meestal het geval met krullend en/of lang haar. Deze methode is de perfecte manier om je haar een break te geven, en het tegelijkertijd te verzorgen.

In de zomer wil je soms gewoon geen haar in je nek voelen, en in de winter kun je last krijgen van extreem droog & statisch haar.

Bij deze methode laat je het masker een hele dag in terwijl je gewoon je dagelijkse bezigheden doet. Ik persoonlijk vind het fijn om een laag staartje te maken, het masker in te smeren op het lange gedeelte van mijn haar en er vervolgens een knotje van te maken. 

Op deze manier zit je haar netjes vast en profiteert het ook nog eens van een natuurlijk haarmasker.