Hoe vaak was jij je haar?

Haren wassen is iets dat iedereen doet, maar hoe vaak is verantwoord en wat past bij jouw haartype?

Waarom niet té vaak wassen?

Mensen met gekruld haar hebben vaak wat droger haar dat minder snel vettig wordt, dit hoeft dus niet zo vaak gewassen te worden. Iedereen heeft ander haar dus het verschilt wel echt per persoon. De meeste mensen met stijl haar krijgen snel vettig haar, dus meestal zijn dit de mensen die het vaakst hun haar wassen, maar is dit wel goed?

Er is geen bepaalde hoeveelheid die toepasselijk is voor ieder persoon, zoals ik al zei iedereen heeft ander haar dus iedereen past een andere methode toe. Wat ik wel weet is dat te vaak wassen gewoon niet goed is, je hoofdhuid produceert natuurlijke oliën en die worden langzaam verspreid over je haar en daardoor wordt het vettig. Je haar heeft die natuurlijke oliën wel nodig om gezond te blijven, en te vaak wassen kan ervoor zorgen dat het haar uitdroogt.

 

 

Wat doet Shampoo precies?

Shampoo stript je haar van de natuurlijke oliën waardoor je haar weer schoon aanvoelt, en dat is een fijn gevoel maar als je dit bijvoorbeeld elke dag doet heeft je haar geen kans om de natuurlijke oliën van de hoofdhuid op te nemen.

Te weinig wassen is ook niet goed want dat kan ervoor zorgen dat de poriën van de hoofdhuid verstopt raken door te veel natuurlijke oliën gemengd met haarproducten. Dus het ligt er echt aan welk type haar je hebt en wat voor producten je gebruikt.

 

Sporten en haren wassen

Als je veel sport zweet je ook veel, de hoofdhuid dus ook. Dit zorgt ervoor dat het haar vettig wordt, en dat het weer gewassen moet worden. Het is dus erg verleidelijk om elke keer na het sporten het haar te wassen. Probeer dit te verminderen door het haar vaker vast te dragen.

Als je doel is om je haar te laten groeien is minder wassen een goede methode, je haar krijgt de kans om zich te voeden met de natuurlijke oliën en krijgt de tijd om te herstellen.